ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ

CLAY STANLEYΠρώτος στην σχετική λίστα ο Κλέητον Στάνλεη.
Γεννήθηκε στην Χαβάη το 1978. Αποτελεί μέλος της εθνικής Αμερικής εδώ και πολλά χρόνια. Την βοήθησε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, όπου και ανεδείχθη MVP.
Το 2010 αναδείχτηκε κορυφαίος αθλητής στην χώρα του.
Στην χώρα μας έχει αγωνιστεί σε ΑΡΗ, ΠΑΟΚ, ΗΡΑΚΛΗ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας  του στην Ελλάδα την έζησε με τον ΗΡΑΚΛΗ όταν κατέκτησε την 2η θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ στην Πυλαία, όπου κέρδισε τον τίτλο του ΄΄Καλύτερου Σέρβερ΄΄ και του ΄΄Πρώτου Σκόρερ΄΄ του τουρνουά.
Φημίζεται για το εξαιρετικό-χαρακτηριστικό σερβίς του και την μεγάλη ευχέρεια που έχει στο να παίρνει πόντους από επίθεση. Παίχτης παγκόσμιας κλάσης που είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε στην χώρα μας.
ΘΕΣΗ : Διαγώνιος

LLOY BALL
Ο καλύτερος ξένος αλλά και γενικότερα, πασαδόρος που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα. Στην πρώτη του χρονιά στον Ηρακλή η ομάδα τελείωσε την χρονιά αήττητη, ενώ έκανε  και το νταμπλ. Ήταν κι αυτός παρών στην παρουσία της ομάδος του Ηρακλή στο Τσάμπιονς Λιγκ στην Πυλαία. Αποτελεί το μυαλό κάθε ομάδας και ο αγαπημένος παίχτης κάθε προπονητή αλλά και επιθετικού. Ακόμα και στα 40 του εξακολουθεί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο σε ομάδα της Ρωσίας. Έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο του Τσάμπιονς Λιγκ 2 φορές με την τελευταία να είναι πέρυσι, δηλαδή στα 39 του. Έχει κατακτήσει πολλούς προσωπικούς τίτλους σε προσωπικό επίπεδο όπως του ΄΄Καλύτερου Σέρβερ΄΄  αλλά και του καλύτερου παίχτη διαφόρων τουρνούα. Πραγματικά όσοι τον θυμούνται σίγουρα τους λείπει  αυτός ο παίχτης και ο τρόπος παιχνιδιού του. Επίσης όπως και ο Κλέη κι αυτός ήταν ιδιαίτερα προσεγγίσιμος και σε καμία περίπτωση δεν την είχε δει ντίβα καθώς μετά από κάθε αγώνα θυμάμαι ότι καθόταν υπομονετικά για αυτόγραφα και φωτογραφίες.
ΘΕΣΗ : Πασαδόρος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

DEV: Έρευνα για παιχνίδια με μπάλα

Ο αετός του ελληνικού βόλλευ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣTA TMHMATA ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ VOLLEYBALL